Programoversigt

-

Programoversigt

SAMLET PROGRAMOVERSIGT 2023


Der er underholdning fra scenen i lounge området i "STRIEN" og i Spejlsalen i FANØ HALLEN. Alle disse arrangementer er inkluderet i entrebilletten. Aften arrangementerne og workshops bookes særskilt.

Programmet justeres løbende, da nye events lægges ind

 

PROGRAM LOUNGE SCENE I "STRIEN", LINDEVEJ 5-7 I NORDBY

FREDAG

Kl 11 – 11.30    ÅSA TRICOSA - OM ZIGGURAT TEKNIKKEN

Kl. 12.00            ANNETTES SURE TALE TIL NATIONEN

Annette Danielsen har en kæphest, der trænger til at blive luftet: "Annettes sure tale til nationen". Her får du alvorsord om strikkeprøver - godt krydret med fis og ballade.

12.30                  FANØKVINDENS DRAGT OG DENS MANGE BETYDNINGER

Kom og se de smukke Fanø dragter og hør, hvad man kan læse ud af de forskellige dragter

Kl. 13.30            NORDIC SPIRIT -  OM ULD OG SKIND PRODUKTER

Ove Maag Hansen fra NORDIC SPIRIT med Danmarks største udvalg indenfor lammeskind giveren gennemgang af firmaets produktprogram, som omfatter  mange forskellige   skindprodukter ( racer ), primært lamme produkter, i år dog også med grønlandske skind  - og dets forskellige anvendelser

14.00                  MODESHOW MED CHRISTEL SEYFARTH

Uformelt modeshow, hvor Christel Seyfarth viser sine nyeste modeller

15 – 15.30        JyttePallisgaard fortæller om sin vej til at designe strømper der sidder perfekt og oven i købet ser godt ud.

16 – 17.00        COCKTAIL-HOUR OG LIVE MUSIK

Gå endelig ikke glip af sidste års store succes, vores WOOLDAYS cocktail

19.00 – 21.00  FÆLLESSPISNING OG MODESHOW MED DUODU (FANØ SKOLE)

Vi spiser lækker mørbradgryde, kokkereret af vores lokale kogekone. Bagefter serveres kaffen, og vi læner os tilbage og nyder et forrygende modeshow med det norske og internationalt kendte designerpar DUODO, som viser deres smukke maskinstrikkede tøj.

 

LØRDAG

11 - 12.30          LAURA DALGAARDS KREATIVE VEJ        

Mulighed for at købe LauraDalgaards bog ”En samling af strik” efter foredraget

LAURA DALGAARD er uddannet strikdesigner fra Kunstakademiet, og netop bogaktuel med ”En samling af strik” er en af Danmarks mest kunstneriske strikketalenter. Hendes tilgang til farver og materialer er poetisk og intuitiv, og kompositionerne i hendes strik er fantasifulde, historiefortællende og samtidig relevante i tidens modebillede. 

Laura driver virksomheden Laura Dalgaard Knit, hvor hun sælger små kollektion af færdigstrikkede sweatre,strikkeopskrifter og knit kits. Derudover samarbejder hun med kunstinstitutioner og modevirksomheder fra hele verden. Laura finder inspiration i blandt andet japansk kultur, barndoms-nostalgi, kunst og spiritualitet, og hendes arbejde bærer præg af humor, poesi, magi, melankoli og en solid farveforståelse.

Laura tror på, at vi gennem håndarbejde kommer tættere på et bæredygtigt forbrug, blandt andet ved at få viden om og forståelse for kvalitet og materialer, men også fordi vi får øjnene op for, hvilken arbejdsindsats det kræver at fremstille et stykke beklædning. Glæden ved at skabe og den værdi, vi tillægger det skabte, gør, at vi passer bedre på tøjet. 

Laura Dalgaards kunstneriske virke er støttet af blandt andet Kunstfonden og Jubilæumsfonden. Laura Dalgaard viser sit arbejde og sin proces på Instagram, hvor hun pt har en skare på 41.000 følgere.

Foredraget handler om Laura´s vej ind i strikkeverdenen, om den kreative process,om farver og om at stå ved sig selv og stole på sit talent. Især vil der blive gået i dybden med arbejdet med bogen “En samling af strik” der udkom okt ´22.

 

12.30 – 13.00  YARNBOOKm/Maiken Andresen

13.30 – 14.30  FÅ TAGET DIT EGET FANØPORTRÆT

Her har du mulighed for at få både en sjov oplevelse og et dejligt minde med hjem fra Fanø. Vores Fanøkoner sætter hovedtøj på dig, så du kommer til at ligne en rigtig Fanøkone.

 

14.30 – 15.30  STRIKKEBOGSSHOW

Med foredragsholder og bibliotekar Camilla Sejerø            
Det lillebitte strikkebogs-show rejser landet rundt med kufferterne fyldt med de lækreste strikkebøger. Der er mange, og de er meget forskellige, farverige og flotte.
Camilla, der er bibliotekar, anmelder og strikkebogsentusiast fortæller på munter vis om alle de skønne
bøger og om tendenserne inden for strik.
Du får rig mulighed for at kigge, bladre og snakke med undervejs.
Så hvordan ser tidens strikkebøger ud? Camillakommer med sit bud.
Medbring gerne strikketøj!

16 – 17.00         COCKTAIL-HOUROG LIVE MUSIK

19 – 22.00         FESTAFTEN OG FÆLLESSPISNING MED LIVE UNDERHOLDNING AF JANE & SHANE (FANØ SKOLE)

Vi spiser lækker platte fra vores lokale restaurant Rudbecks og resten af aftenen er der skøn folkemusik med duoen Jane & Shane. Vi advarer dig! Du kan ikke sidde stille til denne skønne musik. Aftenen afsluttes med lodtrækning af skønne præmier fra festivalens stande og Nordbys erhvervsliv.

 

SØNDAG

Kl. 11.00            ANNETTES SURE TALE TIL NATIONEN

Annette Danielsen har en kæphest, der trænger til at blive luftet: "Annettes sure tale til nationen". Her får du alvors ord om strikkeprøver - godt krydret med fis og ballade.

Kl. 12 –13.00  ALBERTS KREATIVE VEJ – MUSIKALSKE STRIKKEFORTÆLLINGER OG NOGET OM AT ELSKE SIG SELV – OG HVORDAN LYDER EN TRØJE EGENTLIG ?

Med musiker AlbertReinholt

Kom ned og strik i takt med Albert’s musikalske strikkefortællinger, når han igennem en udforskning af strikke- og musikfilosofier vil tale om kunsten at elske sig selv. For Albert er der ikke langt fra strik til musik - der er mange elementer, der går igen de to fag imellem, og han vil her fortælle om improvisationsstrik og dets meditative og reflektive kvalititer.

Forvent en underholdende oplevelse, når Albert med en humoristisk tilgang vil fortælle røverhistorier om at strikke på danseklubberne på Cuba, det at indse sine priviligier og at ‘bære sine fejl’ og ikke mindst spille flotte melodier på sin kontrabas.

13.00 - 13.30 SHETLAND - EN STRIKKEREJSE NETOP OVERSTÅET

Christel Seyfarth, som netop er kommet hjem med en international gruppe af strikkere fra 8 dages rundrejse på Shetland, fortæller om rejsen og diverse højdepunkter.

13.30 – 14.00  ÅSA TRICOSA fortæller om ZIGGURAT-teknikken

14 – 14.30         FANØTRADITIONER OG DANS

Fanøs kulturhistorie er helt unik, og hvad er ganske usædvanligt er, at den lever i bedste velgående. Kom og hør om dansen og se de smukke par danske fannik og sønderhoning.

15 – 16.00         AFSLUTNINGSKONCERT MED JANE & SHANE

Her siger vi farvel til hinanden for i år, og vi kan love jer, at det ikke kommertil at gå stille af. Der vil blive danset, klappet og trampet. Alt i baren sælges til ½ pris fra kl. 15.00

 

PROGRAM SPEJLSALEN, FANØHALLEN, STADIONVEJ 15 I NORDBY

I Spejsalen i FANØHALLEN, har vi indrettet en dagligstue, hvor det eneste, som vil forstyrre freden vil være snak og strikkepindenes kliren. Vi har lagt et par ”stille-arrangementer” ind, hvor man kan sidde og lytte, mens man strikker.

LØRDAG

Kl. 11.30 – 12  ASTRID HEISE-FJELDGREN – OPLÆSNING

AstridHeise-Fjeldgren (født 1968) står bag to novellesamlinger med strik som tema –’Hulmønster’ (2019) og ’Udtagninger’ (2022).

Hvornår er det for sent at redde etvenskab, en karriere, et liv? Kan vi skifte retning og skifte mening midt ilivet? Novellerne tematiserer både venskab og ensomhed og handler om de mangemåder vi kan gribe hinanden på.

Astrid Heise-Fjeldgren arbejder somoversætter og har tidligere skrevet romaner for unge. Strik kom først ind ihendes liv, da hun var omkring de fyrre, men til gengæld har hun nærmest ikkekunnet slippe pindene siden. Strik er kommet til at fylde så meget i hendesliv, at hun har fået et uimodståeligt behov for også at skrive om det.

Du kan følge Astrid på Instagramher: @desperate_knitter


kl. 14 – 14.30   ASTRIK HEISE-FJELDGREN– OPLÆSNING

Se ovenfor

SØNDAG

Kl. 11.00            MIG OG MIN ISLANDSKE HEST

Ove Maag Hansen, direktør i NORDIC SPIRIT fortæller om sig selv ogsin islandske hest. En  historie om  hvordan Ove  endte som hesteavler af den islandske hest  -  kærligheden til denne raceog kærligheden  til Island som land.

 

 

 

Priser

Festival armbånd (dagsbillet FREDAG eller LØRDAG)
FREDAG eller LØRDAG
150.00
DKK
Gammeldags "Bindstouw" på Fanø Museum
125.00
DKK
Tyvstartscafé
TORSDAG
95.00
DKK
STRIK.SPIS.DRIK - Strikkecafé på Fanø Bryghus
Onsdag, torsdag, fredag, lørdag. Ølsmagning og lettere anretning
295.00
DKK
Sejltur med Everten Rebekka
325.00
DKK
Guided byrundtur i Nordby
Grupper: kontakt info@wooldays.dk
100.00
DKK
Lørdag aften
Spisning med diverse musikalsk underholdning (Jane & Shane)
495.00
DKK
Fredag aften
Fællesspisning og modeshow (DUODU)
395.00
DKK
Workshop
3 timers workshop
475.00
DKK
Festival armbånd (dagsbillet SØNDAG)
Søndag
100.00
DKK
Festival armbånd
Hele weekenden (fredag-søndag)
250.00
DKK